Blog

Novinky na jednom mieste

Čokolády Lyra

Čokolády Lyra

„Keby mala čokoláda zvuk, bola by to prekrásna symfónia“

Predstavujeme vám klenot medzi čokoládami. Čokolády Lyra reprezentujú vysoko kvalitnú receptúru, ktorá im dodáva nadštandardnú chuť.  

Ručná výroba, najkvalitnejšie suroviny

Pri výrobe sú používané tie najkvalitnejšie kakaové bôby a ingrediencie z regiónu svojho pôvodu. Prvá etapa spracovania kakaa prebieha priamo v Južnej Amerike. Výrobný proces, pri ktorom naberá čokoláda Lyra reálne kontúry, prebieha vo firme Sweet Pro s.r.o. v Nitre.

Čokoláda je vyrábaná ručne, pod dozorom majiteľa Karla Stýbla, ktorý je jedným zo štyroch ľudí na svete, ktorí môžu používať titul Fino Aroma Master Chef Chocolatier.

Kvalitné kakao je esenciou, ktorá určuje kvalitu čokolády. V Lyra čokoláde nájdete iba kvalitné kakao z odrôd criollo a trinitario – Fino de Aroma. Práve kvôli vysokým požiadavkám na kvalitu sa na svetovej produkcii objaví len 8% tohto kakaa! Hrdé označenie Fino de Aroma je dar od organizácie International Cocoa Organization, ktorá pomenúva vône a chute kakaa.

Slovenská čokoláda so svetovým ocenením

Čokolády Lyra získali dvakrát prestížne ocenenie Great Taste (skvelá chuť) na svetovej súťaži v Londýne v rokoch 2014 a 2015. Toto ocenenie je považované za Oscara v gastronómii.

Nadštandard oproti konkurencii

Veľkí výrobcovia v čoko priemysle kupujú čoko polotovar - prevažne lacný produkt afrického kakaovníka Forasterro z Afriky. Produkt nie je tak skladký a dochucuje sa cukrom alebo náhradnými euro prísadami. Npr. 70% podiel u týchto druhov čokolád nie je podiel kakaa, ale kakaovej sušiny, ktorá obsahuje nezdravé tuky vo forme “kakaového masla”.

 

 

                                                                                       Kde možno kúpiť čokolády Lyra?

Ak si chcete dopriať tento sladký pôžitok, navštívte naše predajne. Čokolády Lyra možno zakúpiť v ALBI predajniach po celom Slovensku, s výnimkou predajní v OC Central a OC Polus Bratislava.

V ponuke máme tubusy s 12 kusmi okrúhlych čokolád, balenia s lieskovými orechmi, mandľami a kakaovými bôbmi obaľovanými v čokoláde, klasické čokolády s medom a karamelom, nugátové čokolády Gianduja a čokolády vo formáte A4 s posypom.